La datorie

Este util un blog? Da, din 5 motive pragmatice

Blogging-ul este unul dintre pionerii de seamă ai ecosistemului social media de astăzi. Deși în ultimul timp și-a mai pierdut din popularitate printre cei/cele care îl foloseau drept jurnal de confesiuni/declarații de iubire sau drept platformă de aterizare pentru flegme aruncate, blogging-ul mai păstrează câteva  virtuți pe care celelalte platforme sociale nu le asigură.

Primele 5 motive întemeiate pentru care aș recomanda oricui să își facă și să crească un blog sunt:

1. Afli ce e un CMS (Content Management System) și înveți să îl folosești. CMS-ul se referă la interfața de administrare pe care ar trebui să o aibă orice site de conținut sau prezentare bine realizat. Dacă visezi să fii redactor la o revistă de fashion sau motoare, ai face bine să te îndeletnicești cu setările din WordPress. Vestea bună este că o platformă de wordpress este chiar mai complicată decât unele CMS-uri, așadar ai un as în mânecă.

2. Îți ascuți și îți rafinezi condeiul. Fie că vrei să fii creator de conținut, copywriter sau programator, este important să poți lega cu ușurință mai mult de două cuvinte, nu doar în vorbire, ci și în scris. Scrisul constant pe blog te obligă să îți dezvolți depozitul de cuvinte și te invață să le folosești corect și oportun. Un blog dezvoltat pe nișa care te interesează va fi un punct în plus pentru CV-ul tău.

3. Înveți să îți ordonezi ideile. Este important să ai o logică în idei și să o poți transpune și în ceea ce faci. Scrisul pe blog îți dă răgaz să îți ordonezi ideile, îți oferă un suport pe care să le așezi. Pentru asta au fost create categoriile, subcategoriile și paginile de pe platforma de wordpress.

4. Inconștient, asimilezi cunoștințele de bază pentru SEO on-site: link-urile pe care le poți insera în text, tag-urile prin care îți grupezi conținutul, cuvintele bold-uite pe care le evidențiezi intuitiv – toate aceste detalii nu sunt integrate întâmplător în această platformă de conținut.

5. Îți ajuți ochiul și mintea să înțeleagă un limbaj de programare. Partea de visual din câmpul de editare a textului oferă opțiunea de analiză a modului tehnic în care proprietățile de design și de aranjare în pagină sunt transpuse în simboluri.

Deci da, este util și inspirat să ai un blog.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s