Răsuflu

Despre despărțiri și alți demoni

Cum e cu mutatul ăsta?

Începe cu bagajele mai ușor de împachetat. Strânge îmbrățisările, zilele și nopțile  în care ai simțit că-ți pierzi răsuflarea de fericire și emoție, vorbele pe care ți-a plăcut să le auzi, cuvintele care ți-au mângâiat șira spinării, cele mai intense apropieri, bucuria revederilor, fotografiile în care lumea era a ta, diminețile târzii, surprizele pe care nu ai reușit să le strici și sentimentul de siguranță și apartenență. O să ai mare nevoie de ele în următoarea perioadă, dar sufletul nu o să îți dea voie să le despachetezi. O să fie ca hainele de iarnă purtate pe caniculă: sufocante și inutile. Așteaptă anotimpul potrivit ca să le sortezi din nou și vezi dacă o să le mai poți purta.

E timpul să faci curățenie.

Aruncă certurile, vorbele nesăbuite, nerăbdarea, neînțelegerea, dezamăgirile, coșmarurile și obișnuința. Sunt bagaje voluminoase, care o să îți facă mutarea insuportabilă și greoaie. Nu ai nevoie de ele ca să umpli golul, nici să te convingi că schimbarea asta este, de fapt, cel mai bun scenariu pentru tine.

Fii pregătită pentru durere și nu uita să respiri.

O să te doară mâinile de la atâta încordare, iar cineva o să îți taie picioarele în fiecare moment de luciditate. O să te usture coșul pieptului de la atâta chin, pentru că angoasa și neliniștea o să își facă cuib acolo și o să-ți blocheze respirația.

Lasă-ți prietenii să te ajute.

Sunt bagaje prea grele pentru ființa ta blocată, care îți pot lăsa cicatrici și dureri pentru totdeauna. Nu te muta într-o garsonieră – te amăgește cu liniște și spațiu, pentru ca mai apoi să te facă prizonierul ei. Să nu mai poți fără spațiul în care te afli doar tu. Uită drumul spre vechea casă sau măcar încearcă. Din inerție, cel puțin în următoarea perioadă, o să încerci să deschizi o ușă fără clanță pentru tine.

Orice ai face, nu îți imagina nicio clipă că de aici nu o să te mai muți.

Reclame

2 gânduri despre „Despre despărțiri și alți demoni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s